Gasinstallatie Groningen

Gasinstallaties zoals een geiser, verwarmingsketel en een gasfornuis zorgen voor veel comfort in huis. Maar deze installaties kunnen ook gevaarlijk zijn. Laat daarom uw gas aansluiten door een erkend installateur.

Gevaren van gasinstallaties

Elk jaar vallen er tientallen doden en gewonden door ongelukken met gas, vooral door koolmonoxidevergiftiging en brand. Zorg daarom voor veilige gasinstallaties. Laat ze bij voorkeur door ons aanleggen, keuren, repareren én regelmatig onderhouden. Zo verzekert u zich ervan dat uw installatie veilig is – en blijft.

Wettelijke verplichting

Als woningeigenaar bent u wettelijk verplicht te zorgen voor een veilige woning, óók voor uw huurders. U kunt natuurlijk zelf ook bijdragen aan uw veiligheid.

Ga dus zorgvuldig om met gasvoorzieningen.

Voorkom ongelukken met gas

Laat al uw gasinstallaties (gasleidingen, geiser, verwarmingsketel en andere gastoestellen) elk jaar door ons nakijken én reinigen.

Heeft u een ‘open’ geiser/gastoestel? Laat ons dit vervangen door een ‘gesloten’ verbrandingstoestel. Een gesloten toestel trekt namelijk geen zuurstof weg uit uw woning: het zuigt lucht van buitenaf aan en voert de verbrandingslucht rechtstreeks naar buiten af. Dit verlaagt het risico op koolmonoxidevergiftiging aanzienlijk.

Zorg dag en nacht voor frisse lucht in huis. Dit vermindert het risico op koolmonoxidevergiftiging. Hoe beter uw woning geïsoleerd is, hoe meer u moet ventileren. Zet regelmatig een raam open of laat uw automatische ventilatie altijd aanstaan. Stop ventilatieroosters en -kanalen nooit dicht en voorkom verstopping; reinig ze regelmatig.

Plaats koolmonoxidemelders in de ruimten waar gastoestellen hangen. Deze waarschuwen u zodra er te veel koolmonoxide in de ruimte is.

Ruikt u gas? Waarschuw direct de gemeente of het energiebedrijf. Sluit onmiddellijk de hoofdkraan. Open deuren en ramen. Vermijd vuur of vonkvorming. Schakel elektrische toestellen niet aan of uit.

Twijfelt u over de veiligheid van uw gasinstallatie? Laat deze dan zo snel mogelijk door ons keuren.

Het aanleggen of uitbreiden van gasleidingen is een klus voor een erkend installatiebedrijf. Ons bedrijf beschikt over deze erkenning en is in staat om een perfecte gasinstallatie af te leveren. Gas is nu eenmaal een makkelijk ontvlambaar product en de leidingen die door het huis lopen moeten 100% betrouwbaar zijn. Ook zijn wij in staat om alle voorkomende gastoestellen conform de nu geldende normen aan te sluiten en te onderhouden.

VRAAG VRIJBLIJVENDE OFFERTE AAN!